Bel: 06-414 611 93

Mijzelf voorstellen

Mijn naam is Anna van Acker (1978), ik woon in Oudesluis met mijn vriend Hans en dochters Maj en Evi. Na 13 jaar als afdelingsdirecteur gewerkt te hebben bij een non-profit organisatie heb ik de keuze gemaakt om een eigen bedrijf te starten. In 2016 heb ik mijn eigen coachpraktijk opgericht, een praktijk waarbij ik met behulp van paarden mensen coach die met verschillende problemen worstelen, hun zelfvertrouwen willen versterken of willen werken aan beter leiderschap. Tijdens het coachen kwam ik regelmatig vrouwen tegen die worstelen met een haat-liefde verhouding met eten, worstelen met hun gewicht, of worstelen om zichzelf een gezondere leefstijl aan te meten.

Goede reden voor mij om mijzelf tevens op te leiden tot gewichtsconsulent en Praktijk van Acker op te zetten. In deze praktijk help ik mensen met hun gewicht, voedingspatroon en beweegpatroon. En wanneer gewenst kan dit perfect gecombineerd worden met een coachsessie samen met de paarden.


Eigen ervaring

Naast het feit dat ik veel vrouwen in mijn coachpraktijk -en in het dagelijks leven- tegenkom die een haat-liefde verhouding met eten hebben, heb ik hier zelf ook een stevige dosis ervaring in. Mijn halve leven heb ik een gevecht gevoerd tegen eetstoornissen zoals anorexia en boulimea. Overgewicht, ernstig ondergewicht, emotie-eten, dwangmatig sporten of juist niet van de bank komen, dwangmatig eten en angst voor eten zijn mij allen bekend. De meeste eetstoornissen gaan helemaal niet over eten, noch over slank zijn. Het eten of juist niet eten is "slechts" een middel dat ingezet wordt als coping mechanisme om andere problematiek aan te kunnen. Gelukkig heb ik dat inmiddels ingezien en heb ik nu gezondere manieren gevonden om met stress of spanning om te gaan.

Ik zie mijn eetstoornis-verleden nu vooral als voordeel voor mijn praktijk. Niets is voor mij vreemd of raar, ik heb geen oordeel, alles is bespreekbaar en veel is herkenbaar. Want ik weet dat er heel veel mensen zijn die weliswaar niet het etiketje "eetstoornis" op zich geplakt hebben gekregen, maar die wel worstelen met (emotie)eten, diëten, hun gewicht en hun zelfbeeld. En dat kan echt anders!


Wat bied ik aan

Binnen Praktijk van Acker werken we aan een gezondere leefstijl qua voeding en bewegen. Doelstelling is lekker in je vel en gezond in gewicht. Geen quick fix, maar op een duurzame wijze die past bij mijn cliënt. Maatwerk dus! En dat is belangrijk, want iedereen heeft andere (eet)gewoonten en andere motieven/gedachten die daar achter liggen.