Bel: 06-414 611 93

Mijzelf voorstellen

Ik ben Anna van Acker, 45 jaar, gewichtsconsulent en coach bij Praktijk van Acker. Ik woon in Oudesluis met mijn vriend Hans en mijn dochters Maj en Evi. We hebben een ietwat te enthousiaste Dalmatiër genaamd Odin en twee katten. Daarnaast hebben we een stevige eigenwijze Haflinger Tygo.

Na 13 jaar als afdelingsdirecteur gewerkt te hebben bij een non-profit organisatie heb ik de keuze gemaakt om een eigen bedrijf te starten en mijzelf om te scholen tot coach (ook met hulp van paarden) en gewichtsconsulent. In mijn praktijk in Oudesluis, of online, help ik vrouwen om weer relaxed met eten om te gaan, hun geluk niet af te laten hangen van het getal op de weegschaal en evengoed een gezond gewicht te realiseren.

Ik zie zoveel vrouwen om mij heen die worstelen met hun gewicht, worstelen met eten en met hun zelfbeeld. Ze zijn de hele dag bezig met wat wel mag, wat niet mag, hoeveel ze wegen, schuldgevoel als ze hun eigen (veel te strenge) regels niet na kunnen leven en hoe ze dat weer kunnen compenseren. Ik herken deze worsteling maar al te goed.

Mijn halve leven heb ik een gevecht gevoerd tegen eetstoornissen zoals anorexia en boulimia. Overgewicht, ernstig ondergewicht, emotie-eten, dwangmatig sporten of juist niet van de bank komen, dwangmatig eten, angst voor eten, compenseren. Ik heb zo ongeveer alles gedaan wat je je kunt bedenken. Met heel veel intensieve therapie en zelfs een opname in een kliniek heb ik de eetstoornis achter mij kunnen laten. De meeste eetstoornissen gaan helemaal niet over eten, noch over slank zijn of honger hebben. Het eten of juist niet eten is "slechts" een middel dat ingezet wordt als coping mechanisme om andere problematiek aan te kunnen. Gelukkig heb ik dat inmiddels ingezien en heb ik nu gezondere manieren gevonden om met stress of spanning om te gaan.

Nu ben ik niet alleen een professioneel opgeleide coach en gewichtsconsulent, ik ben ook een ervaringsdeskundige. En dat is echt een voordeel in mijn vak, want er heerst veel schaamte als het gaat om gewicht en eten. Bij mij is niets vreemd of raar, ik heb geen oordeel en vaak is er alleen maar herkenning. Hierdoor is de schaamte snel voorbij en kan de ander open het gesprek in gaan. Er ontstaat snel een vertrouwd gevoel en dat vind ik erg belangrijk. Want ik weet dat er heel veel vrouwen zijn die weliswaar (nog) niet het etiketje "eetstoornis" op zich geplakt hebben gekregen, maar die wel worstelen met (emotie)eten, diëten, hun gewicht, schuldgevoelens en hun zelfbeeld. En dat kan echt anders!

Naast mijn eigen praktijk werk ik ook voor Praktijk Carpe Diem, lees hier meer .


Waarom bij Praktijk van Acker?


Omdat je iemand zoekt die samen met jou een persoonlijk Plan van Aanpak gaat maken. Geen standaard riedeltje dus, maar maatwerk.

Omdat je iemand zoekt die je alle informatie over voeding en bewegen kan geven die je nodig hebt.

Omdat je niet alleen iemand met kennis van voeding en bewegen nodig hebt, maar ook een ervaren coach die verder kijkt dan voeding en kcal. Mindset is cruciaal om je doel te realiseren.

Omdat je iemand zoekt die geen dieet, pillen of shakes voorschrijft maar met een duurzame oplossing komt waarbij je gewoon met je gezin mee kunt eten. Dat is wel zo gezellig en bovendien een goed voorbeeld voor jouw gezin.

Omdat je iemand zoekt die je helpt om inzicht te krijgen in je belemmeringen, niet helpende gedachten en gedrag.

Omdat je iemand zoekt die nergens raar van op kijkt, die niets vreemd vindt en aan wie je alles zonder schaamte kunt vertellen. Iemand die zelf veel ervaring heeft met 1.000 mislukte diëten en met eetstoornissen.

Omdat je iemand zoekt die jou het vertrouwen geeft dat dit je gaat lukken.

Omdat Praktijk van Acker is aangesloten bij de BGN (beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten Nelderland). Aansluiting bij de BGN betekent niet alleen dat je een vakkundig persoon inschakelt, het betekent ook dat je een deel vergoed kunt krijgen vanuit je zorgverzekering afhankelijk van je zorgverzekering en je pakket.