Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


6 mei: anti-dieetdag

Ik haat diëten.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen (anorexia en boulimia) haat ik diëten, maar ook vanuit mijn vak als gewichtsconsulent. En toch denken veel mensen dat ze op dieet gezet worden als ze bij mij komen. Niet dus. Wat mij betreft is het elke dag anti-dieetdag😊. Wat natuurlijk ook niet betekent dat je jezelf elke dag vol moet stouwen met pizza, patat, chocolade, wijn én chips.

In mijn praktijk werken we aan een betere mindset rondom eten. Naar ontdekken waarom je eet en voelen wat je lijf nodig heeft. Vaak is het de bedoeling dat mensen juist meer gaan eten. Geen één product is verboden. Ik vind dat chocolade of een pizza prima in een gezonde leefstijl past. En het resultaat is bijna altijd een gezonder gewicht, zonder dieet en ook gewoon met die lekkere chocolade. Heerlijk toch!