Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Ik heb het ideale gewicht!

Ik heb het ideale gewicht en ben altijd blij met mijn lichaam, want ik ben gewichtsconsulent dus ik weet wel hoe dat moet. NOT!!

Naast gewichtsconsulent ben ik namelijk ook mens, vrouw van 44 jaar en ook nog een met een heftig eetstoornis verleden. Ik moet soms echt nog steeds even slikken als ik zie dat mijn mooie, slanke dochters van 13 en 15 jaar mijn broeken aandoen die ik een paar jaar geleden nog met gemak kon dragen. Ook heb ik zo'n fijne muffin-top (klinkt wel lekkerder dan vetrol 😉) boven mijn broek zitten die ik liever niet zou hebben.

Maar ondanks dat ik dus echt niet altijd happy met mijn lijf ben, laat ik het niet meer mijn leven zo beïnvloeden. Ik heb een gezond gewicht en tailleomvang, ik durf nog steeds samen met mijn lief onder de douche te staan en ga zelfs naar de sauna! Voorheen zou ik dat nog voor geen miljoen doen 😱. Ik kan lekker genieten van eten, kan daarin aardig balans houden (chocolade hoeft niet perse op) en ik vind het fijn om lekker te sporten zonder dat ik daarbij half dood moet gaan zodat ik wellicht een onsje extra verlies.

En wellicht dat ik voor sommige mensen niet de juiste gewichtsconsulent ben, omdat zij een superstrak en fit voorbeeld willen hebben. Maar eigenlijk denk ik dat ik juist door mijn ervaring en door hoe ik er nu in sta een goede gewichtsconsulent kan zijn. We hoeven niet tot het gaatje te gaan, het belangrijkste is een gezond gewicht en een ontspannen relatie met eten en sporten.

Q: hoe belangrijk is superstrak en fit voor jou?