Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Weinig eten maakt niet slank

Weinig eten maakt niet slank

Heb jij jezelf op een strikt dieet gezet? Heb je de hele dag honger? Voelt het alsof je bloed, zweet en tranen moet vergieten, maar de weegschaal laat niets minder zien? Je bent hier niet alleen in.

Regelmatig spreek ik mensen die echt keihard hun best doen om af te vallen maar geen ons opschieten. En de grootste fout die vaak wordt gemaakt is te restrictief eten. Er wordt zo min mogelijk gegeten in de hoop zoveel mogelijk en zo snel mogelijk af te vallen. Maar naast een enorm hongergevoel en chagrijnigheid zorgt te weinig eten er ook voor dat je lijf zoveel mogelijk van wat het krijgt opslaat. Want wie weet gaat het weer heel lang duren eer je lijf iets te eten krijgt. Niet fijn voor je lijf én niet fijn voor jou! Daarnaast is de kans groot dat je het niet vol gaat houden en vervolgens ineens los barst en de schade gaat inhalen.

Mijn eerste advies aan bijna al mijn cliënten is dan ook: meer (gezond) eten. En hoewel iedereen dat spannend vindt, vaak blijkt dat ik gelijk heb. Cliënt blij want geen honger én ze valt af. En natuurlijk ik ook blij 😊.

Q: herken jij jezelf in steeds weer opnieuw diëten en zou je daar hulp bij willen hebben?

Nu tijd om lekker te lunchen, geen stukje tomaat en komkommer maar lekker 2 volkoren boterhammen met paprikaspread en een beetje noten.