Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Graasgedrag

"Ik heb honger, maar ik heb mijn lunch al op en ik wil afvallen dus ik mag niets eten. Dan neem ik wel even een paar dropjes.

10 minuten later: ik heb nog steeds honger! Nog maar een paar dropjes dan. Een paar dropjes kan geen kwaad.

Weer 10 minuten later: shit, ik word helemaal onrustig en ik heb nog steeds honger. Dus weer een paar dropjes. En nog een paar. En nog een paar."

Dit hoor ik regelmatig van cliënten en soms gebeurt het mij ook nog wel eens. Het is typisch graasgedrag. En het nadeel van steeds een paar dropjes is dat je er vaak alleen maar meer honger van krijgt. Je kunt flink kauwen op een dropje, je geeft je lijf het idee dat het echt wat eten krijgt. Maar het krijgt eigenlijk niets van waarde. En ondertussen heb je een halve zak drop op, of de hele. Dan had je beter een broodje kunnen nemen. Daar heeft je lichaam iets aan én het is beter tegen de honger.

Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat je geen drop moet eten. Moet je vooral gewoon doen als je daar van houdt 😋. Maar niet omdat je honger hebt. Met drop stil je geen honger. Drop is een lekker extraatje, waar je gewoon even lekker van kunt genieten. En als je geen honger hebt heb je ook minder kans dat je de hele zak leeg eet. Tenzij het uit emotie-eten is, maar daar zal ik een andere keer over schrijven.

Q: ben jij een drop-die-zak-moet-op eter of kun jij rustig genieten van een paar dropjes?