Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Ik mag maximaal 1600 kcal eten

Ik mag maximaal 1600 kcal eten. Ik moet minimaal 10.000 stappen per dag hebben gezet. Ik mag geen chocolade. Na het avondeten mag ik niets meer eten. Ik moet hardlopen.

Dit zijn slecht een paar eetregels van een cliënt die ik gisteren sprak, ze had er nog veel meer. Als ze zich aan al haar regels zou houden zou ze graatmager zijn. En doodongelukkig!

Maar ze heeft zoveel eetregels, daar kan niemand aan voldoen. Zij ook niet. En als ze de ene regel overschrijdt, dan volgt snel de ander en kan ze zelfs volledig los gaan. Want dan begint ze gewoon morgen weer opnieuw met haar regels. En als ze dan morgen toch weer écht gaat beginnen, dan kunnen ze ook wel een tikkie stenger.....

Resultaat: iemand die steeds zwaarder wordt én steeds gefrusteerder, want ze faalt elke dag omdat ze niet aan haar eigen regels kan voldoen.

De oplossing is eigenlijk heel simpel: opzouten met die eetregels! In de praktijk kan het echter wat lastiger zijn, want regels die je al jaren met je mee draagt gooi je niet zo makkelijk overboord. Stel je namelijk voor dat je dan verzwakt en nog zwaarder wordt! Dat is vaak de grootste angst achter deze regels. En als die angst stevig is, dan zie je niet meer dat de regels alleen maar averechts werken.

Tijd om mee aan de slag te gaan dus. Het vergt een hoop kracht te stoppen met deze regels, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit haar gaat lukken.

Q: heb jij ook eetregels?