Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Ben jij van het rustig opbouwen?

Ben jij van het rustig opbouwen?

Vanochtend lekker hard gelopen met Evi. Niet die hardloopcoach-app Evi maar mijn eigen Evi, mijn stoere dochter van 13. We zijn eind vorig jaar begonnen en gebruiken een opbouwschema voor beginnende hardlopers.

Voorheen zou ik beginnen met zo snel mogelijk en zo hard mogelijk rennen. Want anders had het naar mijn idee geen zin. Nu weet ik dat dit dikke onzin is. Beter rustig aan opbouwen zodat je ook minder snel blessures oploopt én ook nog een beetje van het hardlopen kunt genieten! In plaats van kotsmisselijk en duizelig thuiskomen, kom ik nu thuis met een voldaan gevoel. Dit smaakt naar meer (maar niet vandaag 😅) en dat is precies de bedoeling.

Ga jij direct tot het gaatje of bouw je ook rustig op?