Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Weer in tijdschrift

Gaaf! Het tijdschrift dat in mei was uitgegeven met mijn interview en foto is opnieuw verspreid. Leuk, want nu kan iedereen die mij de vorige keer gemist heeft alsnog kennis maken. Die kans wil toch niemand missen?!!

Mensen vragen zich wel eens af of ik mijn eetstoornis volledig achter mij heb gelaten. Ik denk dat mensen die zoveel jaar een eetstoornis hebben gehad dit nooit meer volledig achter zich laten. Het blijft een gevoeligheid die stevig de kop kan opsteken bij stress, spanning of stevige (en langer aanhoudende) emoties. Maar ik herken nu bijtijds de triggers en de signalen en weet hoe ik ervoor kan zorgen dat de eetstoornis niet weer de regie van mij afpakt. Het is in remissie zoals de psychologen dat zo mooi zeggen. Soms kan dat als een zwaard van Damocles voelen, maar het houd mij vooral ook alert. Ik laat de eetstoornis niet meer mijn leven bepalen! Ik eet gezond (daar hoort voor mij ook chocola en soms een wijntje bij), ik beweeg gezond en ik kan weer genieten van mijn gezin, huisdieren, paard en natuurlijk mijn praktijk als gewichtsconsulent en coach.

Hoe sterk is de invloed van eten, sporten en je gewicht op jou?