Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Zorgen als je ineens niet afvalt

Laatst maakte één van mijn cliënten zich zorgen. Ze was minder afgevallen dan de vorige keer, gaat het wel goed? Maakte ik mij ook zorgen?

Nee, ik maak mij totaal geen zorgen. Sterker nog, ze doet het ontzettend goed en ik ben erg trots op haar! Ze komt steeds dichter bij een gezond gewicht en dat is haar doel. Vaak verwachten mensen dat ze, als ze goed hun best doen, afvallen conform grafiek 1. Keurig via een rechte lijn naar beneden. Maar al doe je nog zo je stinkende best, het proces van afvallen is niet zo rechtlijnig.

Je gewicht is van veel factoren afhankelijk en daar heb je niet allemaal invloed op. Je gewicht wordt voor een flink deel bepaald door het vocht in je lijf. En het percentage vocht in je lijf is weer afhankelijk van de temperatuur om je heen, de vochtigheid buiten, je hormonen, wel of geen koffie gedronken, meer of minder zout gegeten, wel of niet gesport, een sauna bezocht, enz. Het is volledig natuurlijk dat je schommelt in je gewicht.

Daarom is het zo belangrijk dat je je niet blind staart op het getal van de weegschaal. Het getal bij het 2e pijltje is hoger dan bij het 1e pijltje. Dat kan soms even slikken zijn. Maar als je het gehele proces bekijkt valt deze persoon wel degelijk af. Heb vertrouwen in het proces en neem de tijd. Als jij goed voor je lichaam zorgt en dingen positief verandert in je eet- en beweegpatroon dan ga je dat merken aan je lichaam. Niet alleen qua gewicht maar ook hoe je jezelf voelt.

Kun je hier wel hulp bij gebruiken? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.