Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


8 kilo afvallen

Heb jij ook deze wens? Ik kom hem regelmatig tegen. De wens om zo’n 8 kilo af te vallen én de wens om dit zo snel mogelijk te doen. Het liefst dus per gisteren.

En dat is één van de grootste fouten die mensen maken als ze willen afvallen. De snelheid. Dat het niet per gisteren kan dat snapt iedereen. Maar het zou toch wel in een paar weken moeten lukken vinden ze. En ja, in principe kan dat ook. Met een crashdieet waarbij je flink moet afzien, jezelf zwaar in het zweet moet werken en je waarschijnlijk niet de meest gezelligste persoon op aarde bent. Doel van 8 kilo behaald, in enkele weken. Top! Maar dan? Echt, in de meeste gevallen vliegen de kilo’s er weer net zo hard aan. Keihard gewerkt voor niets met een deuk in je zelfvertrouwen als gevolg. Dat is het resultaat van te snel willen.

Als je wilt afvallen kun je hier beter rustig de tijd voor nemen. Zonder afzien, zonder zwaar zweet, maar stap voor stap werken aan gezonder eten en bewegen. Ja, dat duurt langer, maar het resultaat is een stuk duurzamer en de weg er naar toe een stuk leuker!

Kun je hierbij wat hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.