Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Win jij de discussie met je gedachten?

Negatieve gedachten hebben we allemaal, de een wat vaker dan de ander en de een wat heftiger dan de ander. Heel lang ben ik vooral bezig geweest om deze gedachten te stoppen. Ik wilde ze stoppen door er tegen in te gaan. De interne discussie te voeren. Een discussie die ik zelden won en die steeds heftiger werd en langer duurde. De negatieve gedachten werden vaak gevoed door angst en angst blijkt erg sterk en creatief te zijn.

Het is bijna onmogelijk om een gedachte te stoppen. Hoe harder je het probeert, hoe moeilijker het wordt. Het is net als proberen een ballon onder water de duwen. Hoe harder je duwt, hoe sneller de ballon weer omhoog schiet. Maar ook als je het rustig probeert, de ballon komt altijd weer boven

Wat wel helpt is stoppen met de gedachte te geloven. We hebben zo’n 60.000 gedachten per dag en die zijn echt lang niet allemaal waar. Vroeger dacht ik ook dat er een monster onder mijn bed lag, maar dat was ook niet waar. Zelfs al was ik er stellig van overtuigd, het was alleen maar een gedachte. En eigenlijk moet je ook op die manier met negatieve gedachten omgaan, het is alleen maar een gedachte. Laat die gedachte er maar zijn, maar ik hoef het niet te geloven. Hoe minder aandacht ik er aan besteed hoe rustiger het word in mijn hoofd. Het klinkt heel simpel en soms is het ook gewoon zo simpel. En soms is het wat lastiger en is de neiging om er toch de discussie mee aan te gaan groot.