Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Als gewicht teveel betekent

Vandaag een verhaal over mezelf. Hoe spannend ik het ook vind om dit soort foto's (eigenlijk alle foto's hahaha) te plaatsen, ik vind het ook belangrijk om iets duidelijk te maken. Namelijk dat gewicht heel erg overschat kan worden.

Op foto 1 (2014) zie je mij op het strand. Ik had ondergewicht en was echt te mager. Je kunt mijn ribben door mijn jurkje heen zien. En nog steeds had ik de gedachte dat ik me beter zou voelen en meer zelfvertrouwen zou hebben als ik slanker was.... Dus i.p.v. een heerlijke strandvakantie met mijn gezin in Denemarken te beleven, had ik stiekem mijn weegschaal in mijn koffer meegesmokkeld en was ik vooral de hele dag bezig met eten en vooral met niet eten. Ik was ziek. En uiteraard ging ik me niet beter voelen toen ik nog magerder werd. Ik voelde helemaal niets meer, volledig verdoofd en met 0,0 zelfvertrouwen.

Foto 2 is een paar jaar (en heel veel therapie) later. Flink wat kilo's zwaarder en bovenal veel gelukkiger. Ik straal, ik geniet van prachtig Venetië, ik heb zeker geen weegschaal mee en ik laat het Italiaanse ijs me heerlijk smaken.

Natuurlijk besef ik dat dit een vrij extreem voorbeeld is, maar het gaat om de boodschap van het verhaal: als ik minder weeg dan word ik meer gewaardeerd, dan krijg ik meer zelfvertrouwen en dan voel ik me beter. Ja, een gezond gewicht is belangrijk voor je lijf en het is goed om daar aandacht aan te besteden. Maar verder klopt de gedacht niet. Je eigenwaarde staat los van je kilo's. En het is al helemaal belangrijk dat je jouw waarde niet door anderen laat bepalen. Je bent wie je bent en dat is ok. Blijf vooral jezelf en zorg goed voor jezelf. Dus gooide strenge diëten uit het raam, zorg voor je lichaam, ga lekker bewegen en werk aan je mindset. Dan ga je je beter voelen!