Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Stop het uitstellen

Overal om ons heen horen we over de zogenoemde coronakilo’s. Het vele thuis werken blijkt in veel gevallen tot een enorme vermindering van bewegen te leiden. Logisch: in huis hoef je niet naar het kantoor van je collega op de andere verdieping te lopen voor een overleg. In huis staat het koffiezetapparaat bijna binnen handbereik. Net zoals de koelkast en de voorraadkast trouwens. Je hoeft niet dat stukje naar het station te fietsen of van de trein naar je werk te wandelen. En in je eentje een wandeling maken tijdens de lunch is minder gezellig dan met die leuke collega. We bewegen minder en we eten meer. Resultaat: de coronakilo.

En het vervelende is, de sportscholen zijn ook nog eens dicht. Dus we kunnen er nu ook weinig aan doen!

Onzin natuurlijk. Je kunt er wel degelijk iets aan doen. En wel vandaag. Waarom wachten totdat de sportscholen weer open gaan? Waarom wachten totdat je weer naar je werk mag gaan. Je kunt NU beter voor jezelf zorgen. Juist nu. Want het is juist nu zo belangrijk dat je een gezond lijf hebt met een betere weerstand. Dus wacht niet op het perfecte moment om goed voor jezelf te zorgen, maar doe het nu.

En even voor de duidelijkheid: dat doe je niet door nu te starten met het zoveelste dieet! Maar kom wat meer in beweging, word bewust van wat je eet, maak gezondere keuzes en vraag hulp als je er zelf niet uit komt.