Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Geen honger en kies bewust

Ik vind het belangrijk dat mensen in mijn praktijk geen honger hebben. Het gebeurt regelmatig dat ik tegen mensen zeg dat ze meer moeten eten. Juist als je wilt afvallen! In eerste instantie leidt dat wel eens tot protest. Protest uit angst dat ze dik worden terwijl ze juist bij mij komen om een gezond gewicht te bereiken. De key zit hem natuurlijk in wát je eet.

Als ik voorstel om bij de lunch een extra broodje te eten dan word ik met argusogen aangekeken. De ervaring leert echter dat het echt werkt. Als je honger hebt ben je namelijk veel sneller geneigd om bv nog even 1 paaseitje te eten. En voor je het weet worden het 4 paaseitjes. Maar goed, ze zijn ook zo klein dus wat geeft dat nou?

Nou, dat geeft in die zin dat 4 paaseitjes een stuk meer kcal en verzadigd vet bevatten dan een boterham met kipfilet. En die boterham met kipfilet stopt je hongergevoel. De paaseitjes niet en smaken meestal alleen maar naar meer.

Neemt niet weg dat je ook wel eens van een paaseitje mag genieten. Natuurlijk kan dat! Het gaat er mij om dat je bewust eet en dat een extra boterham wel eens een heel goed idee kan zijn als je af wil vallen. Alvast een heel fijn paasweekend!