Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Wat doe jij aan beweging?

Voor een gezond gewicht is niet alleen voeding, maar ook bewegen en sport belangrijk. Belangrijk daarbij is dat je iets doet dat bij je past. Iets dat past bij je lijf en je interesses.

Als jij bijvoorbeeld zwaar overgewicht hebt, dan adviseer ik niet om te starten met hardlopen. Dat past niet bij je lijf. Je kunt dan bv beter gaan beginnen met zwemmen.

Als jij een enorme hekel hebt aan de sportschool, dan adviseer ik eerst om te onderzoeken wat je er niet leuk aan vindt, want bij een goede sportschool heb je veel verschillende mogelijkheden. Maar als de hekel blijft, dan moet je vooral iets anders zoeken. Iets dat wel bij je past. Als je met flinke tegenzin gaan sporten gaat je dat wel voor een paar keer lukken. In een aantal gevallen ga je het zelfs waarderen! Maar als de tegenzin blijft dan is het niet vol te houden en zit je voor je het weet weer op de bank.

Zelf kan ik momenteel ook even niet sporten. Niet omdat mijn geliefde sportschool nog steeds dicht is, maar omdat ik medicijnen gebruik voor mijn hart (niets ernstigs!) en mijn conditie even flink in de war is. Dus kies ik voor iets wat wel bij mijn lijf past en ga ik lekker wandelen. Zo kom ik goed aan mijn beweging, ben ik lekker in de frisse buitenlucht en de hond is ook blij!

Wat doe jij aan beweging?