Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Wat als eten een probleem wordt

Wat als eten een probleem wordt?

Als je het gevoel hebt dat eten een te grote rol in jouw leven speelt?

Wat als de relatie met eten zo verstoord is geworden dat er een echt probleem ontstaat?

  • Heeft het getal op de weegschaal invloed op jouw stemming?
  • Denk je dat jij je gelukkiger voelt als je een ander gewicht hebt?
  • Ben je veel met eten en niet-eten bezig?
  • Over-eet je wel eens, waarna je spijt hebt?
  • Heb je last van emotie-eten?
  • Sport je overmatig?
  • Pas jij je dagelijks leven aan vanwege eten, je gewicht of sporten?

Herken jij jezelf in een paar punten van bovenstaand rijtje? Neem dit dan serieus en ga aan de slag om te voorkomen dat je een eetstoornis ontwikkelt.

Maar liefst 200.000 mensen in Nederland leiden aan een eetstoornis. En dat is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg, want veel mensen houden dit liever geheim. Als je de diagnose eetstoornis hebt gekregen dan adviseer ik om daar professionele hulp bij te zoeken van een gespecialiseerde psycholoog. Een eetstoornis kan namelijk leiden tot zeer ernstige lichamelijke, psychische en sociale problemen.

Een eetstoornis ontstaat echter niet in één dag. Het sluipt meestal langzaam aan je leven in. Zodra je merkt dat eten een te grote rol in je leven begint te spelen is het belangrijk om aan de bel te trekken. Vraag om hulp, je hoeft dit niet alleen te doen.

Met mijn ervaringsdeskundigheid m.b.t. eetstoornissen, mijn ervaring als coach en mijn vak als gewichtsconsulent kan ik je goed helpen om weer de regie in eigen hand te nemen en de ontwikkeling van een eetstoornis stop te zetten. Samen gaan we onderzoeken welke rol eten en/of je gewicht in jouw leven speelt, wat de onderliggende redenen zijn en hoe je hier op een andere wijze mee om kunt gaan. Bel (06 414 611 93) of mail mij info@praktijkvanacker.nl om een afspraak te maken.

Ik help je graag!