Bel: 06-414 611 93

Blog

Lees hier mijn blog over voeding, emoties, werken aan jezelf en gezondheid.


Bepaalt de weegschaal wat jij mag eten?

Herken je dit? Dat het getal op de weegschaal bepaalt wat jij die dag mag eten? Ik kom het regelmatig tegen bij mijn cliënten en heb er zelf ook veel last van gehad.

Als de weegschaal een lager gewicht aangaf dat ik had verwacht, dan mocht ik wel iets lekkers eten. En in sommige gevallen werd die dag gelijk "vrij" verklaard en at ik direct voor een hele week! Vaak werd dit veroorzaakt door honger omdat ik al een tijdje te weinig gegeten had.

Maar als het getal te hoog was, dan werd eigenlijjk bijna alles tot verboden producten verbannen en mocht er niets. Gevolg is natuurlijk dat, als je het strenge regiem volhoudt, het getal de volgende keer weer lager is. En dan ben je weer terug bij het eerste punt.....

Dit is het typische gedrag van een lijngerichte eter. Gelukkig heb ik de lijngerichte eter in mij inmiddels goed in de gaten en terug in haar hok gestuurd. Een lijngerichte eter is een aanslag op je lijf én je zelfvertrouwen.

Herken jij een lijngerichte eter in jezelf? Check het via de gratis online test "Weet waarom je eet en voorkom het zoveelste dieet!".