Bel: 06-414 611 93

Lekker in je vel

en gezond in je gewicht

Coaching en gewichtsconsulent

Baal jij van die kilo's teveel?

Kun jij ook heerlijk genieten van eten, maar het tegelijkertijd haten omdat je wilt afvallen en dit maar niet lukt? Chocolade of een zak chips durf je eigenlijk niet in huis te halen, want als je het hebt liggen dan moet het op! Je baalt hiervan en vraagt jezelf af waar je zelfdiscipline gebleven is. Je eerste reactie is vaak nog strenger voor jezelf worden. Het resultaat is hierbij helaas meestal falen.

Inmiddels al tig diëten geprobeerd. Elke keer val je eerst af, wat je een goed gevoel geeft. Maar vervolgens kom je net zo hard weer aan, en soms zelfs een kilootje extra. Je motivatie zakt tot diep in je schoenen en je voelt je futloos. Eigenlijk wil je ook helemaal niet op dieet, want je wilt toch ook genieten in het leven? Ok dan, vandaag gaan we nog even lekker genieten en het er echt van nemen. Want morgen begin je met je zoveelste dieet....


Natuurlijk kan ook jij een gezond gewicht behalen én genieten

Mijn advies: stop direct met diëten en gooi de hele lading aan regels van wat wel en niet mag over boord. Pak het dit keer anders aan. Een dieet werkt niet! Een strak dieet, shakes, pillen of maaltijdvervangers bieden vaak alleen maar een tijdelijke oplossing. En ook nog eens een oplossing met een bittere nasmaak. Het kost vaak veel geld, als je eerlijk bent is het meestal echt niet lekker, je wordt er niet gelukkig van en de kilo's die eerst wegsmelten komen er echt net zo hard weer aan.

Het kan echt anders en zoveel makkelijker! Ik kan je daarbij helpen. Helpen met het behalen van een gezond gewicht én een betere relatie met voeding en je lichaam. Dit geeft een veel stabielere basis voor je zelfvertrouwen. Bij Praktijk van Acker maken we een Plan van Aanpak op maat. Geen quick fix, maar een duurzame oplossing. Een plan dat niet bestaat uit volhouden, afzien, honger lijden of je dagelijks kneiterhard in het zweet werken. Maar een plan die 100% bij jou past en waarbij je gewoon mee kunt eten met je gezin of gezellig met vriendinnen. Genieten hoort daar dus ook bij!

Het resultaat: lekker in je vel en gezond in je gewicht.Na het volgen van een traject bij mij:

Ben je een mooi aantal kilo afgevallen.

Weet je hoe je af kunt vallen én hoe je op gewicht kunt blijven.

Weet je het belang van de verschillende voedingsstoffen.

Heb je een gezond eet- en beweegpatroon ontwikkeld.

Ben je klaar met calorieën tellen en strakke regels hanteren.

Zijn er geen verboden producten meer.

Voel je je niet meer schuldig als je iets minder gezonds eet.

Kun je weer genieten van lekker eten.

Heeft de weegschaal niet meer de regie over jouw leven, de regie heb je zelf.

Hoef je nooit meer op dieet.

Weet je hoe om te gaan met emotie-eten en eetbuien.

Heeft stress geen invloed meer op jouw eetpatroon.

Zit je een stuk lekkerder in je vel en heb je meer zelfvertrouwen.


Weet waarom je eet en voorkom het zoveelste dieet!

Weet jij wat voor eet-type jij bent? Doe nu de gratis test! Als je een gezond gewicht wilt bereiken dan is het belangrijk dat je weet wat voor eet-type jij bent. Nieuwsgierig?

Vraag de test hier aan.


Blog

Lees hier mijn laatste blogs. Kijk voor mijn andere blogs hier en volg mij op instagram

Slokje teveel

Slokje teveel

Heb je zojuist ook naar het programma "Slokje teveel" gekeken? Ik vond het wel een interessant programma, waarin duidelijk werd gemaakt welke stevige nadelige effecten alcohol kan hebben.

Genoemde redenen om te drinken waren:

1. Gezelligheid

2. De smaak

3. Om los te komen of te ontspannen

4. Een etentje of feestje

Ook in mijn praktijk kom ik vrouwen tegen die de hele week hun eten en bewegen mooi in balans hebben, om vervolgens in het weekend behoorlijk los gaan met drank. En dan schiet het vaak niet op met de realisatie van hun doel, het bereiken van een gezond gewicht.

Interessant dus om te onderzoeken om welke reden er gedronken wordt. Vaak zie ik naast de 4 hierboven genoemde redenen nog een 5e reden, namelijk druk van anderen. "Ach, kom op, doe niet zo ongezellig!" "Eentje maar!" Of het wordt gewoon voor je neus gezet. Als je daar over nadenkt is dat toch best vreemd. Waarom zou een ander bepalen wat jij drinkt? Jij bent toch de baas over je eigen lijf?

Drink jij meer dan je eigenlijk zou willen? Ga dan voor jezelf eens na welke reden om te drinken voor jou van toepassing is en of daar ook andere opties voor zijn. Ben je echt niet gezellig zonder alcohol? Zijn er nog andere manieren om te ontspannen? Ben je enorm onzeker zonder alcohol? Heb je alcohol nodig om met je emoties om te kunnen gaan?

Weet jij het antwoord voor jezelf?

Hiermee wil ik overigens niet pleiten voor volledige alcoholonthouding hoor! Ik kan er zelf ook af en toe lekker van genieten😋. Maar het gaat om balans en om er in ieder geval zelf een bewuste keuze in te maken.

Mocht alcohol een probleem voor je zijn dan hoop ik oprecht dat je hulp gaat zoeken. Je bent niet alleen en je hoeft het niet alleen te doen.

Q: als jij alcohol drinkt, weet jij om welke reden je dat doet?

Waarom bij Praktijk van Acker?


Omdat je iemand zoekt die samen met jou een persoonlijk Plan van Aanpak gaat maken. Geen standaard riedeltje dus, maar maatwerk.

Omdat je iemand zoekt die je alle informatie over voeding en bewegen kan geven die je nodig hebt.

Omdat je niet alleen iemand met kennis van voeding en bewegen nodig hebt, maar ook een ervaren coach die jou kan helpen met de welbekende motivatiedip die iedereen wel een keer mee maakt.

Omdat je iemand zoekt die geen dieet, pillen of shakes voorschrijft maar met een duurzame oplossing komt waarbij je gewoon met je gezin mee kunt eten. Dat is wel zo gezellig en bovendien een goed voorbeeld voor jouw gezin.

Omdat je iemand zoekt die je helpt om inzicht te krijgen in je belemmeringen, niet helpende gedachten en gedrag.

Omdat je iemand zoekt die nergens raar van op kijkt, die niets vreemd vindt en aan wie je alles zonder schaamte kunt vertellen. Iemand die zelf veel ervaring heeft met 1.000 mislukte diëten en met eetstoornissen.

Omdat je iemand zoekt die jou het vertrouwen geeft dat dit je gaat lukken. Lekker in je vel en gezond in je gewicht.

Omdat Praktijk van Acker is aangesloten bij de BGN (beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten Nelderland). Aansluiting bij de BGN betekent niet alleen dat je een vakkundig persoon inschakelt, het betekent ook dat je een deel vergoed kunt krijgen vanuit je zorgverzekering afhankelijk van je zorgverzekering en je pakket.